Weerverleden weer vernieuwd!

De KNMI beheert een heleboel weergegevens over de afgelopen honderd jaar. Hierdoor is er een schat aan informatie beschikbaar om weerverleden.nl mogelijk te maken. Het aantal gegevens dat we nu tentoonstellen is fors uitgebreid. Daarnaast hebben we de gebruikersinterface vernieuwd voor het nog eenvoudiger zoeken van weerhistorische gegevens. Zoeken op datum is nu aangevuld met zoeken op relatieve zoekopdrachten zoals 'gisteren' of 'vorige week zondag'.

Vergelijken

Niet alleen zijn deze gegevens op te vragen maar het is nu ook mogelijk om meerdere perioden met elkaar te vergelijken. Tot liefst 5 dagen, maanden of jaren zijn met elkaar te vergelijken. Door perioden met elkaar te vergelijken is het eenvoudig om conclusies te trekken m.b.t. 2 of meer perioden.

Feedback

Statistieken zijn nu beter afgestemd op wat de gebruiker van de site verwacht. Dit willen we verder blijven ontwikkelen en vragen dan ook actief om feedback van de gebruiker. Middels het feedback formulier op de homepage kunnen tips en suggesties eenvoudig worden ingestuurd zodat deze kunnen worden meegenomen in de ontwikkeling van weerverleden.nl.

Uitbreidingen

Op de site worden momenteel de gegevens vanaf 1 januari 1910 weergegeven uit De Bilt. We denken momenteel na over het toevoegen van een mogelijkheid om dit voor alle weerstations in Nederland te doen. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden om de site interactiever te maken en verder te voorzien van relevante weer-informatie. Dit geeft aan dat de ontwikkeling van weerverleden.nl voorlopig nog niet ophoudt. Social media spelen tegenwoordig een belangrijke rol in het dagelijks online leven, daarom willen we op deze manier de dialoog met onze bezoekers aangaan. Volg ons op twitter en word fan op facebook.